במטרה להגיש לך את כוס הקפה המושלמת, יצרנו את השותפות עם "ארקפה איטליה", חברה בת יותר ממאה שנים הממוקמת בעיר הנמל ליבורנו שבטוסקנה. סודות קליית הקפה והמיומנות בהכנת תערובות הקפה עוברים בין בני משפחת מסקיני, מייסדי החברה. אנריקו מסקיני, מנכ"ל החברה היום, הוא דור רביעי למשפחת הקפה. שלושה בני משפחה נוספים עוזרים לו לשמור על המסורת והמתכונים המשפחתיים: פרנצ'סקו, מארקו ולאורה. עד לא מזמן ניהל ג'ורג'יו שנפטר את בית הקלייה במשך יותר מ-60 שנה.

 

"ארקפה איטליה" זוהתה מאז ומתמיד כחברת יצור איכותית מאד בתחומה. כבר בסוף המאה ה-19, מרבית פולי הקפה שהגיעו לליבורנו ממרכז אמריקה נחתו אצל האחים אנטוניו ולואיג'י מסקיני ואלה החלו לפתח את התשוקה לאיכות וליצירת התערובות המושלמות. מהר מאד הפך המרדף של האחים אחר קפה איכותי לשיגעון שהוטמע ב-DNA המשפחתי. בין שתי מלחמות עולם הייתה תערובת הקפה "רומא" שפיתחו האחים, מזוהה עם האספרסו-בר הפופולארי ביותר בליבורנו, "בר רומא".

בשנת 1996 יזם אנריקו מסקיני את הקמתו של ארגון CSC איטליה (Certified Speciality Coffee of Italy) והוא גם עומד בראשו. בארגון חברות מספר מצומצם של חברות איטלקיות והוא מרכז מספר מגדלים שמחויבים לכללים ולמאפייני גידול מסוימים. למעשה, מקורם של פולי הקפה של חברי הארגון במטעי "בוטיק" ייחודיים בברזיל, קוסטה ריקה, אל סלוודור, קולומביה, הודו, גווטמאלה ואינדונזיה.

 

בעלי המטעים שהוסמכו על ידי הארגון אינם מפיצים את תוצרתם לבורסת הקפה העולמית, אלא מצויים בקשר אישי עם נציגי ה-CSC. כל קטיף שנעשה במטעי המגדלים המורשים על ידי הארגון, נבחן על ידו. שיטות העיבוד משתכללות מדי שנה לאור ניסויים שנועדו להבטיח עלייה מתמדת באיכות פולי הקפה. בנוסף, מקדם הארגון מספר פרויקטים חברתיים וסביבתיים באזורי המטעים של מגדליו.

 

הסוד של "ארקפה איטליה" טמון בבדיקה סבלנית ומדוקדקת של פולי הקפה ושמירה אדוקה על מתכוני התערובות המקוריים לאורך שנים. היום מייצרת החברה ומשווקת למעלה ממיליון ק"ג קפה קלוי בשנה לשווקים בשבדיה, דנמרק, רוסיה, קנדה, קוריאה, הונג-קונג, גרמניה, הולנד, דרום אפריקה, פולין, לוקסמבורג וישראל.




הדפס>